Lördag 19 mars

Här är ett axplock av dagens utbud. Är mycket nyfiken på den nya norska kriminalserien Varg Veum.

[SCROLL]

Lördag 19 mars

Kanal 9  17.05  Monk

Komisk detektivserie med den neurotiska ex-polisen Monk. (Säsong 5 del 10)

TV4  22.15  The Italian Job

Kuppfilm från 2003 med Mark Wahlberg, Edward Norton och Charlize Theron. Remake på klassiker från 70-talet. Håll utkik för Mini-Coopers!
Rekommenderas

TV4+  22:00  Varg Veum – Bittra blomster

Start för norsk kriminalserie baserad på Gunnar Staalesens deckare.
ATT PROVA!

TV2  22.45  Den amerikanske vännen

Tysk-franskt thrillerdrama från 1977. En skötsam konsthandlare blir erbjuden en stor summa pengar för att begå ett mord.  För att få honom till att göra det  luras han till att tro att han har en dödlig sjukdom och bara har en kort tid kvar att leva.

TV4  01:20  Phone Booth

Am. thriller från 2002 som utspelar sig i en telefonkiosk. Colin Farrell och Keifer Sutherland.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.