Lördag 10 september

[SCROLL]

Lördag 10 september

Kanal 9  16.00  Monk

Komisk detektivserie om den neurotiska ex-polisen Monk (Säsong 7 del 3)

Kanal 9  18:55  Murdoch Mysteries

Repris (Säsong 1 del 1)

TV8  21.00  Morden i Midsomer

Repris. (Säsong 4 del 1)

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1990-talet som utspelar sig i Oxford. Morse är en äldre singel herre som gillar whiskey och opera. Säsong 6 del 2.

Kanal 5  21.00  Die Hard: hämningslöst

En person hotar att spränga en skola i New York om inte polisen John McClane följer hans instruktioner till punkt och pricka… Bruce Willis i sitt esse (1995)

TV6  21.00  Schakalen

Film med Bruce Willis om den beryktade lönnmördaren och terroristen som härjade jorden runt på 70- och 80-talet.

TV8  22.05  Brottskod: Försvunnen

Ett politeam letar efter försvunna personer (Repris Säsong 7 del 7)

TV8  23.05  Mördare okänd

Brittisk poliskriminalserie (Repris Säsong 3 del 1)

Kanal 9  23.10  The Return of Sherlock Holmes

Klassiska avsnitt med Jeremy Brett som Holmse (1986)

TV4  23.35  The Revenge of the Pink Panther

Den sista rosa pantern-filmen med Peter Sellers från 1978. Sellers spelar en fransk polis som är allt annat än en traditionell kommissarie. Det krävs en viss typ av humor för de här poliskomedifilmerna. Antingen gillar man dem eller inte, själv älskar jag dem. Har man inte sett någon av filmerna bör man se dem i tur och ordning.

TV8  00.10  Law & Order

Am. serie. Först får vi se brottslingar gripas, sen hur och om de döms. Serien gick mellan 1990 och 2010. (säsong 1 del 13)

TV6  01.55  Kiss of the Dragon

Kinesisk-fransk thriller med kombinationen Jet Li (Kampsportskådis) och Luc Beson (regissör) En kinesisk agent skickast till Pari. Låter onekligen spännande!

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.