Lögnhuset nästa?

Tydligen är det väldigt vanligt att vi människor ljuger och säger att vi läst böcker som vi inte har… SVD.se har nu publicerat en lista över de 10 böcker som vi oftast påstår att vi har läst fast vi inte har det… och jag kan snabbt konstatera att inga deckare finns på listan 🙂 Tydligen är deckare en genre vi verkligen VILL läsa, eller?

 

Själv har jag nog aldrig direkt ljugit och sagt att jag läst en bok fast jag inte har det (jag sparar mina lögner till bättre saker *skratt*) 

 

Böcker jag faktiskt har läst från “ljuglistan”:

1) 1984 av George Orwell – Den har jag faktiskt läst flera gånger (älskar den!)…

4) Bibeln – Nja… jag har läst hela nya testamentet i skolan (troligtvis fuskade jag här och där). Gamla testamentet har jag försökt att lyssna mig igenom. Men jag måste erkänna att min koncentration försvann både här och där… kommer inte ihåg hur långt jag kom i den.

6) Kosmos – en kort historik av Stephen Hawking – Läst lite valda delar, skulle dock aldrig komma på tanken att läsa den pärm till pärm.

Det var allt…

 

 

 

2 Kommentarer

 1. Jag har bara läst Midnattsbarnen på den där ljuglistan. Bibeln kastade man väl ett getöga i under konfirmationsåldern, men läst den, nej det kan jag inte säga att jag gjort.

  Anmäl!

  05 mars 2009 15:46

 2. Ok, min bekännelse: jag har läst 1,2,3,6 & 8. Ja, och så lite här och där i Bibeln, under den tid dottern hade för sig att hon skulle bli präst, och ville bli läst högt för….

  Anmäl!

  05 mars 2009 18:51

  Mi

  Mi