Liza Marklund anklagas för lögner

En nyhet som rör en deckarförfattares icke-deckare.. 🙂

Stormen kring Liza Marklunds roman Gömda från 1995 rasar vidare över internet. Boken handlar, för er som inte vet det, om ”Mia Eriksson” (vilket är ett fingerat namn) som förföljs och trakasseras av ett ex. (Mia har senare givit ut egna böcker om sitt liv). Journalisten Monica Antonsson driver en blogg om arbetet med sin bok ”Mia – Sanningen om Gömda” som släpps nu i december och hennes ståndpunkt är att Marklund inte alls beskriver sanningen objektivt i sin bok. Samtidigt har ”Mia” JK-anmält Antonsson för brott mot källskyddet (hon menar att detaljer och fakta som presenteras i boken resulterar i att läsare kan indetifiera henne) och Familjelivs litteraturforum debatteras sanningen i Antonssons roman för fullt (över 4500 inlägg sedan tråden startades den 25/11). Oavsett var sanningen ligger (hos Marklund, hos Antonsson eller någonstans mittemellan) väcker böckerna starka känslor!

.

Här hittar du Gömda, Mia – Sanningen om Gömda, samt Maria Erikssons böcker

1 svar på ”Liza Marklund anklagas för lögner

  1. Monica Antonsson bok ”Sanningen om Gömda” bevisar att innehållet är i stort sett 100% mytoman-bluff (är det nåt litet enda som stämmer överhuvudtaget?!!) – även om Liza hävdat i mängder av intervjuer, artiklar och reklamtexter att bokens berättelse är helt sann. Och Mia själv har ställt upp i intervjuer i TV och press och bekräftat sanningshalten, anklagat människor som psykopater, anklagat Sverige att inte kunna ta hand om misshandlade kvinnor, krävt pengar av svenska staten osv, osv…

    Skänk royalty-intäkterna för bluffen till Kvinnojourerna i Sverige. Beloppet lär vara 25-30 miljoner som Mia och Liza nu själva delat på.

Kommentarer är stängda.