Lik i nyårsnatten

likinyarsnatten

Jag tänkte tipsa om en kul grej som händer i Örebro om ni befinner er där eller har vägarna förbi dit i december. Jag har några riktigt begåvade bekanta –  Fredrik Carlsson och Kalle Frank- som skriver mordgåtor till Örebro slott.

Mordgåtorna äger rum på Örebro slott i historisk miljö med historiska karaktärer. Grabbarna har avverkat en mordgåta innan som är från 1600-talet och nu är det dags för 1880 tal. Tillsammans med tre andra skådespelare bjuder de på bra underhållning medan man bjuds på en trärätters tidstypisk middag. Det är interaktivt och publiken får vara med och lösa mordgåtan.

Det är inte jättebilligt men det är värt det om man älskar gåtor och gillar historiska miljöer plus att det ju ingår god mat. Skådisarna är jätteduktiga (tycker så klart jag) men det här är trots allt 2:e gången de skriver en mordgåta så de kan inte vara så dåliga =) De spelar torsdag, fredag och lördag 3:e december – 19:e december.

Här är en artikel om grabbarna!

OBS! De har inte bett mig skriva något om det här, det är bara jag som tycker att de gör en kul grej som har med mordgåtor att göra!

För er som inte orkar ta er till Örebro så finns det liknande evenemang runt om i Sverige.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.