Knight and… Nej tack!

Knight and Day… Var ska man börja nysta i det här vraket till film? Tom Cruise och Cameron Diaz innehar i alla fall huvudrollerna. Cruise ska föreställa en hemlig ”super”agent som gått ”rouge” för att få fast bad guys i sin egen organisation. Diaz ska föreställa blond skönhet som bara råkar vara på fel plats vid fel tillfälle (eller så var hon på rätt plats, det är en tolkningsfråga). Diaz är oftast en skrikig tjej, men har självklart precis rätt mängd scener då hon agerar hjälteaktigt och tufft för att hennes karaktär inte ska ses som en stereotyp av en blond bimbo. Filmen försöker balansera mellan agentthriller, komedi och gullig romantik. Det funkar inte alls. Handlingen är verkligen urlöjlig, man känner inte nått för karaktärerna och dessutom börjar jag småskratta vid fel tillfällen ett par gånger.

Filmen är trots allt inte en fullständig kalkon, bitvis är den milt underhållande. Knight and Day är värd att slötitta på en tråkig söndagseftermiddag om den råkar gå på tv, men inte mer.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.