Kära Tomten: Strindbergs Stjärna

Ge mig ge mig ge mig

Kära tomten, i år önskar jag mig Jan Wallentins ”Strindbergs stjärna”. Till skillnad från Joachim har jag varit otrooooligt snäll i år. Jag föreslår därför att du pressar dig ner genom skorstenen hos mina föräldrar natten till den 24e. Om du står med ryggen mot braskaminen är det bara att gå rakt fram så hittar du julgranen.

.

Upp till bevis

Jag har läst en hel del negativa recensioner om den här boken, och ändå är jag sugen. Kanske är det den snygga framsidan som lockar mig, eller så är det det faktum att jag sållar bland recensionerna och bara fastnar för ord som ”mysterium”, ”historia” och ”konspiration”. Wallentin marknadsförs som en svensk Dan Brown och det i sig är väl ett skäl till att önska sig boken. Nu är det upp till bevis, både för tomten och för Jan Wallentin.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare

8 svar på ”Kära Tomten: Strindbergs Stjärna

 1. Tyckte att boken var bedrövligt dålig! Ångrar att jag läste färdigt den. Kunde ha använt tiden till något betydligt bättre!

 2. Pingback: Deckarhuset.se » Julklappstips 2010

 3. Själv så gillar jag gamle Brown. Han är underhållande! 🙂 Senaste boken var dock hans svagaste.

  Strindbergs stjärna: Jag har också hört massor med osmickrande kommentarer om den… Var därför tvungen att skaffa den nu på morgonen. Tänkte påbörja den i eftermiddag 🙂

 4. Var inte taskiga mot Dan Brown nu. Jag gillar också honom. För 10 år sedan skulle ALLA läsa honom, de som inte hade gjort det ljög och sa att de hade gjort det i alla fall.
  Nu vågar knappt någon tala högt om hans böcker.
  Strindbergs stjärna får godkänt av mig men den kändes inte färdig.

 5. Jag erkänner också att jag gillar Brown (men det va väl uppenbart redan av ovanstående önskebrev), och tyckte t.om. om den senaste boken. Jag ska verkligen försöka läsa Strindbergs stjärna med öppet sinne… Kanske ska jag försöka få den som ljudbok istället – det brukar förvandla även halvdåliga böcker till halvbra…
  Jocke, visst blir man nyfiken på böcker som folk har så mycket åsikter om!?

 6. Erica: Jag skaffade den också som ljudbok 🙂
  Och Ja! Jag blir också nyfiken på saker som alla har en åsikt om 🙂

  Jag har förresten tagit en kafferast och börjat lyssna på den…

Kommentarer är stängda.