Kära Tomten: Pekplatta

Kära Tomten, i år önskar jag mig en iPad. Dessvärre har jag nog inte varit tillräckligt snäll för att få en sådan 😉

.

Varför en pekplatta?

Många säger att 2011 ska bli e-bokens år i Sverige. Vem vet om det kommer att stämma, men själv är jag intresserad av att köpa billiga e-böcker från utländska shoppingsajter. Det gör jag till viss del redan idag. Köpte och läste tex Gin & Daggers via Amazons Kindle-app för iPhone. Men iPhonen är så liten att jag bara läser en bok på den i nödfall.

.

Läsplattor är som riskokare

En renodlad läsplatta (som tex Kindle) hade varit perfekt för e-böcker, men om jag skaffade en sådan hade den nog gått samma öde tillmötes som min riskokare. Den hade använts nån enstaka gång och sedan blivit inslängd i ett skåp.

En pekplattan är därför en bättre lösning för mig. Den funkar att läsa e-böcker på (även om den inte är lite bra som en läsplatta) Men den kan även användas till mycket mer!

.

Varför just iPad

För en tid sedan fick jag prova en iPad hemma några dagar. Den är i en perfekt storlek, busenkel att använda och så finns det massor av appar till den! Dessutom är denna Appleprodukt (för ovanlighetens skull) billigare än många konkurrenter 🙂

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.