Julklappstips: Mörka platser av Gillian Flynn

Wow! Vilken bok! Vilken författare! Vilka karaktärer och vilken historia! 

Gripande

Författaren lyckas gripa tag i mig redan med första meningen och sedan vägrar hon släppa! Spänningen är på topp från början till slut och däremellan får vi stifta bekantskap med en hel drös mycket originella karaktärer.

 

Handlingen

Libby Day är bara en liten flicka när hennes mamma och två systrar blir brutalt mördade. Hennes äldre bror Ben blir fälld för morden, mycket tack vara Libbys vittnesmål. Nu, en si så där 25 år senare, får Libby kontakt med en underlig klubb som enbart sysslar med att analysera gamla brott som antingen är ouppklarade eller som de anser har utretts felaktigt. Klubben är övertygad om att Ben är oskyldig. Kan de ha rätt? och i så fall… är mördaren fortfarande på fri fot?

 

Karaktärerna

Både Libby Day och hennes bror Ben Day är sådana ovanliga karaktärer. Vuxna Libby är egentligen en extremt osympatisk kvinna, men det är något med sättet hon framställs på som gör att man ändå inte kan låta bli att ta henne till sig. 

 

Bättre än så här blir det inte

En av de bästa deckare jag någonsin läst. Bättre än så här blir det inte. Som julklapp passar den till i stort sätt vem som helst.

 

Hitta boken på Adlibris…

Hitta boken på Bokus… 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.