Juletid – Tid för mord?

Varje jul sen jag var liten ok ung då. Bänkade jag och en kompis oss framför de deckare som sändes under jul. Miniseriernas egen högtid, julen.

En bra deckare, julgodis och frukt, en skön soffa eller fotölj, gärna en sprakande brasa. Det är julstämning för mig. Ser fram emot årets miniserier men det är en miniserie jag saknar…..

Jag minns en jul när SVT sände något som jag antar var egenproducerat. Kan inte minnas vad serien hette. Den handlade om att en familj fick oväntat besök under jul. Det utspelade sig under andra värlskriget i någonstans i gränstrakterna mellen Sverige och Norge. Om jag inte minns fel var Johannes Brost med. Vit vinter eller någontig åt det hållet kanske den hette.

Är det någon som vet vilken serie jag menar? Jag skulle vilja se den igen. Med risk för att försöra mitt barndomsminne. Den kanske inte alls är så bra som jag minns den.

Toodilooo