Journalisten Sofie Sarenbrant debuterar med V. 36

Den här veckan (V.36) debuterar journalisten Sofie Sarenbrant (Damm förlag) med sin deckare som heter just V. 36. Två höggravida kvinnor (i V.36 kanske…) semestrar med sina män i den lilla byn Brantevik som ligger i östra skåne. Efter ett gräl mellan ena paret försvinner den ena kvinnan spårlöst…

Storyn är enkel, vad hände med den gravida kvinnan? Lever hon?

Det här är en knappt godkänd debutantbok…. Problemet är att man har haussat upp boken lite väl mycket. ”En mer krypande och obehaglig deckare har jag inte läst sen Stephen King” (Marcus Birro), En ny Camilla Läckberg!, höggravida personer i huvudpersoner gör det extra spännande! ”Hon har skapat gravidthrillern”  osv….

Boken var hyfsat spännande men inte nagelbitarspännande och inte Stephen King klass. En ny Camilla Läckberg? Ja, kanske, men behöver vi verkligen en till Läckberg? och vad jag kommer ihåg så har Läckberg redan använt sig av gravida huvudpersoner i sina romaner. Med det sagt så kanske den är superspännande och jätteläskig om man själv är gravid eller har småbarn.

Det finns potential i Sarenbrant  men jag tycker hon har tagit  lite för mycket inspiration av andra kvinnliga deckarförfattare. Nästa bok hoppas jag att hon gör lite mer unik. Jag skulle gärna vilja ha mindre fokus på barn och mer fokus på karaktären Johanna och hennes journalistyrke. Där finns det säkert en mängd uppslag man kan skapa spännande intriger runt.

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.