Intervju med Håkan Östlundh

Håkan Östlundh, trebarnspappa och författare debuterade som artonåring med ungdomsboken Vita ansikten. Under 80-talet och en bit in på 90-talet var han verksam som journalist, bland annat på Dagens Nyheter. Sedan sluten av 90-talet har Håkan arbetat som manusförfattare, och så skrev han sin första kriminalroman 2004. Släke. Hans senaste deckare heter Blot – kanske har du läst den eller sett den i hyllorna i bokhandlarna!

Hej Håkan!

Var befann du dig när du insåg att du skulle skriva en kriminalroman ?

På Gotland.

Du är inte den enda journalisten som skriver deckare, vad är det med er journalister och litterära mord egentligen?

Jag hör inte riktigt till journalisterna som växlat över till deckare. Jag hade skrivit min första bok redan innan jag började med journalistiken. Men det är givetvis en fördel att bemästra researcharbete och kunna skriva rappt och fängslande. Nackdelen är att det ibland blir mer fyrahundra sidor Expressenreportage än kriminalroman.

Läs mer…

1 Kommentar

  1. Tror att hans “hur jag blev publicerad historia” är bland de bästa jag har hört 🙂

    Anmäl!

    27 april 2009 21:10