Igår var det Stora Bokbytardagen

Ett riktigt roligt initiativ där tanken är att man tar med sig en bok då man går hemifrån på morgonen och under dagen hittar någon annan bokbärande människa att byta bok med. Initiativtagarna till denna högtidsdag uppmuntrar bokbyten i alla interaktiva situationer – på jobbet, i affären på tunnelbanan och i skolan. För att få bokälskare att mötas och byta böcker med varandra ordnades även mer eller mindre organiserade bokbytarträffar runt om i landet.

Stora bokbytardagen 2010 i Humlegården. Foto: anna_t

swapping away av anna_t

Jag har under flera veckor planerat att ta mig till Sergels Torg för att delta i festligheterna, men nu när dagen äntligen var här så kunde jag endast hitta skäl till att inte gå: Är det inte lite för varmt ute, är det inte onödigt tungt att släpa med sig böcker hela dagen, är jag inte lite för osocial för att byta böcker med främmande människor och har jag över huvud taget några böcker jag vill bli av med? Jag tror att det var latmasken som slog till och nu sitter jag här och ångrar mig.

Någon annan som faktiskt tog sig iväg på ett bokbyte under gårdagen?

 

 

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare