Idag utses årets deckare av Svenska Deckarakademin

De nominerade är

 

Svenska:

Karin Alfredsson: Pojken i hiss 54

Arne Dahl: Viskleken

Lars Kepler: Eldvittnet

Hans Koppel: Kommer aldrig mer igen

Kristina Ohlsson: Änglavakter

 

Översatta:

Belinda Bauer: Mörk jord

Deon Meyer: Tretton timmar

Denise Mina: Getingsommar

Peter Temple: Sanning

Domingo Villar: Nattens mörka toner: Ett fall för kommissarie Leo Caldas

 

Av de svenska författarna är det bara Kristina Ohlssons Änglavakter som jag har läst. Därför är det kanske en smula orättvist att säga att hon bör vinna, men boken var riktigt spännande och jag kan verkligen rekommendera den!

Jag har just påbörjat Denise Minas Getingsommar och eftersom hon är en av mina favoritförfattare röstar jag, redan innan jag läst färdigt boken, på henne som vinnare 🙂

 

Vilka hoppas ni på som vinnare?

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare