I mördarens spår 7 – Sista akten

I mördarens spår är nog den bästa deckarserien som gjorts i mitt tycke, även om den är lite ojämn. Den sista delen (säsongen) är långt ifrån den bästa, men den är heller inte den sämsta.

En ung flicka hittas död och Jane Tennison ser en chans till att lösa ett sista fall innan hon pensioneras.

Allt är som vanligt snyggt och välgjort, men av någon konstig anledning håller flera av skådespelarinsatserna inte samma höga kvalité som de brukar. En del av karaktärerna känns även de lite ”off”, de upplevs med andra ord inte som ”riktiga” människor. Själva deckarhistorien är ok, men inte särskilt originell. Helen Mirren är dock som vanligt lysande.

Klart sevärd!

…men nu är frågan: Kommer Tennison bli en modern Marple på ålderns höst?  Sitta på ett fik med en latte någonstans och lösa det ena mordet efter det andra… 🙂

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.