I farans riktning av Viveca Sten

I Viveca Stens sjätte deckare om Thomas Andreasson och Nora Linde får vi följa en känd krigskorrespondent när hon flyr till Sandhamns seglarhotell på julafton. På annandagen hittas hennes döda kropp översnöad utanför hotellet. Dog hon av naturliga orsaker eller blev hon mördad?

Kvinnan var skild sedan länge och ex-mannen har ensam vårdnad om deras tonåriga dotter. Hur kommer det sig? Polisen hittar också material i kvinnans lägenhet som tyder på att hon jobbade på en artikel om ett främlingsfientligt parti, men enligt partiets ledning har hon inte varit i kontakt med dem. Kan det verkligen stämma? Medan polisen försöker hitta svar dör ytterligare en person i kvinnans närhet. Har det ett samband?

Det som göms i snö

I farans riktning är en mycket spännande bok och ett tydligt tecken på det är att jag såg till att ha ytterdörren låst. Författaren tar upp aktuella samhällsämnen och skapar en historia som visar att hur gärna man än vill dölja vissa saker har de en förmåga att komma fram till slut. Hon lägger också ut en del villospår utan att för den sakens skull ta fokus från huvudberättelsen.

Jag tycker verkligen om Viveca Stens sätt att skriva och bygga intriger, men jag har tröttnat en smula på sidospåret med Nora Lindes privatliv som löper genom serien.