I dag startar The Killing på svensk TV…

Amerikanska The Killing är baserad på den danska serien Brottet. I 13 avsnitt får vi följa polisens mordutredningen på Rosie Larsen och alla de personer som, direkt eller indirekt, påverkats av hennes död.

I en av huvudrollerna ser vi Joel Kinnaman som spelar en något ”sunkig” polis.

Kunde varit i världsklass

The Killing kunde ha varit en serie i världsklass, kvalitén på produktionen är hög, skådisarna är otroliga (särskilt Mireille Enos)… Men dessvärre faller den på det faktum att den är en serie på 13 avsnitt om ETT mord, storyn blir helt enkelt för tunn. Hade de kapat hälften av avsnitten hade serien blivit otroligt mycket bättre!

Fortfarande en bra serie

The Killing är trots allt ändå en bra serie, troligtvis bland det bästa som kommer gå på TV i sommar! Helt klart ett av sommarens must-see-tv!

 

När, var och hur

Torsdagar klockan 22:30 på TV4

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.