Huvudjägarna

Jag missade Huvudjägarna när den gick på bio, men såg den äntligen på DVD häromdagen. Boken hade en väldigt komplicerad intrig och jag var spänd på hur de skulle lyckas föra över det till den vita duken.

Roger Brown

Huvudpersonen är den norska huvudjägaren/headhuntern och konsttjuven Roger Brown. Hans fru och galleriägare Diana Brown vill ha barn men han vill vänta tills de är ekonomiskt oberoende. Framtiden verkar säkrad när Roger träffar Clas Greve, en chef och före detta elitsoldat som äger en ovärderlig tavla. Men när Roger väl har stulit målningen börjar allt gå fel och han tvingas fly för livet.

Spännande

Jag kan tänka mig att det kunde vara svårt att hänga med ibland om man inte hade läst boken först, men (trots att jag hade läst boken) gömde jag mig bakom en kudde under en stor del av filmen och det säger en del om hur spännande den var. Jag undrade också hur de skulle göra vissa scener (eller om de skulle ha med dem i filmen överhuvudtaget), men jag tycker att de gjorde ett bra jobb. Jag rekommenderar både boken och filmen, helst i den ordningen.