Hololand av Erik Ivar Holola

Denna novellsamling roade jag mig med att läsa när jag i höstas bilade genom Tyskland och Schweiz. Novellerna är väldigt korta och en del av dem är snarare ”små scener” än en komplett liten berättelse. 

Ibland är handling tydligen, medan den andra gånger nog måste ”tolkas” fram (vilken i mitt tycke fungerar bra när texterna är så korta). Allt som oftast får jag dock en känsla av att författaren har haft väldigt roligt när han skrivit dessa texter. Jag kan inte sätta fingret på varför jag känner så, men stundtals kan jag nästan se hur författaren suttit och ”fnissat” när han skrivit ett stycke. 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.