Har du läst de här?

En av mina favoritrecensenter Lotta Olsson skrev i helgen en lista över de 100 bästa deckarna i DN. Jag älskar listor och jag älskar deckare så för mig var det oemotståndligt att inte kolla av listan. Vilka har man läst?

Resultatet…

Kunde ha varit bättre….

Läst = 34 st
Läst en annan bok av författaren än den som Lotta nämnde = 24 st
Kände till och borde läsa = ca 13 st
Kände till men vill inte läsa = ca 10 st
Kände inte till bok eller författare = Pinsamma 19 st….

 

Läsandet har gått lite på sparlåga på sistone så det här med att ha en lista att beta av kanske får lite fart på mig igen! Hur ser det ut för er?

Mer om Lotta?

Blev du nyfiken på Lotta Olsson kan du läsa vår intervju med henne som vi gjorde för ett par månader sen.

 
Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.