Fredag 3 juni

[SCROLL]

Fredag 3 juni

Ett axplock av fredagens tv-tablå:

Kanal 1  21.00  Mr Brooks

Kevin Costner spelar Mr Brooks, en form av Jekyll & Hyde karaktär som är en respekterad medborgare utåt men som är beroende av att mörda. Jag har en känsla av att den här filmen inte är bra…

TV4  21.30  Wallander: Bröderna

Svensk kriminalfilm från 2005 baserad på Henning Mankells kriminalromaner. Med Christer Henriksson som Wallander.

TV8  21.00 Misstänkt för mord

Am. thriller från 1990. Harrison Ford spelar en åklagare i en mordutredning rörande en kollega när det visar sig att alla bevis pekar mot honom själv. Dessutom har han haft en affär med kvinnan vilket gör honom än mer misstänkt.

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1987 baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sigi Oxford, England. Säsong 1 del 3.

TV4+  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie från 90-talet (Säsong 4 del 2)

TV2  23.20  Sopranos

(Säsong 6 del 21)

TV3  23.00  Dödligt vapen 2

Behöver väl ingen presentation?

TV4  23.50 Insomnia

Am thriller med bl.a. Al Pacino som spelar en polis som åker till kanade för att jaga en seriemördare.

TV4+  00.10  Taggart

Brittisk kriminalserie (Säsong 24 del 15)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.