Fredag 23 september

[SCROLL]

Fredag 23 september

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1989 baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sig i Oxford, England. Det här avsnittet utspelar sig i Italien! (Säsong 6 del 5)

Kanal 9  21.00  Kommissarie Lynley: A Great Deliverance

Brittisk kriminalserie. Hela första ”filmen” i Lynley-serien på en gång (den är delad i tre men avsnitten följer efter varandra). Baserad på Elisabeth Georges deckare om överklasskommissarien Lynley och hans assistent trotsiga kollega Barbara Havers  (Säsong 1 del 1) Har man inte sett, SE!

Kanal 5  22.00  Matchstick Men

Am. kriminaldrama med bl.a. Nicolas Cage. Den verkar rätt rörig…

TV7  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie med rättspatalogen Sam Burton som huvudperson. (Säsong 8 del 7 och 8 )

TV7  00.15  Taggart

Brittisk kriminalserie med poliser, en riktig långkörare. (Säsong 21 del 3)

Kanal 9  02.05  Sherlock Holmes: Baskervilles hund

Jeremy Brett som Holmes i denna inspelning från 1987. Klassiker!

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 30-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor för tillfället i Örebro. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun men är nu föräldraledig med vår son. Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer.

Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”.

Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning.

Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.