Fredag 18 februari

Ikväll tycker jag att man ska satsa på en av de två storfilmerna som går idag om man inte har sett dem förut. LA Konfidentiellt eller American Gangster. Båda är visuellt snygga och har med Russel Crowe.

TV3 20.00 Tomorrow never Dies

Bondfilm från 1997 med Pierce Brosnan som den här gången försöker fånga en mediamogul.

[SCROLL]

Fredag 18 februari

Kanal 9 21.00  Ett fall för Frost

Brittisk kriminalserie med den buttre men godhjärtade kommissarien Frost. (OBS! avsnitt 2 av 2)

Kanal 1 22.00 American Gangster

Amerikansk maffiafilm från 2007 med Denzel Washington och Russel Crowe. Den ena spelar maffiaboss och den andra en polis som ska försöka sätta fast bossen.

TV4+ 22.05  Mord i sinnet

Brittisk kriminalserie med Robson Greene baserad på Val McDermids deckare (Säsong 6 del 3)

Kanal 9 22.35  LA Konfidentiellt

Amerikansk snygg film-noir från 1997 baserad på James Ellroys roman med samma namn. Filmen utspelar sig i ett glamoröst Hollywood på 50-talet där tre poliser med helt olika metoder försöker lösa ett fall och stöter på korruption, prostitution med mera. Filmen som har kultstatus fick två Oscars. I filmen syns stjärnor som Kevin Spacey, Russel Crowe och Kim Basinger.

[/SCROLL]

TV8 00.00  Taggart

Brittisk kriminalserie (Säsong 23 del 7)

Kanal 5 00.50  Fringe

Am. serie som påminner om en modern variant av Arkiv-X. Läs en sorglig nyhet om denna serie…

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.