Fredag 14 oktober

[SCROLL]

Fredag 14 oktober

TV6  17.30  Chuck

Am. spionserie med humor.  (Säsong 3 del 17)

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sig i Oxford, England. Från 1997 (Säsong 7 del 4)

TV8  21.00  Kommissarie Lynley

Brittisk kriminalserie. Baserad på Elisabeth Georges deckare om överklasskommissarien Lynley och hans assistent den trotsiga kollega Barbara Havers från arbetarklassen. (Säsong 1 del 3)

TV7  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie med rättspatalogen Sam Burton som huvudperson. (Säsong 9 del 3)

Kanal 5  22.00  Dödligt vapen 4

Mel Gibson och Danny Glover kämpar återigen tillsammans. Den här gången mot den kinesiska maffian.

TV4  23.05  Castle

Am. ny kriminalserie om en deckarförfattare som kallas in för att hjälpa polisen när någon begår brott efter hans böcker. (Säsong 1 del 2)

TV4  00.05  Twisted

En ung polis (Ahsley Judd) utreder några mord som har en gemensam nämnare – hon själv. Kan hon ha något med brotten att göra? Sådär film men jag gillar Ashley Judd.

TV7  00.10  Taggart

Brittisk kriminalserie med poliser, en riktig långkörare. (Säsong 21 del 6)

Kanal 9  01.35  Sherlock Holmes: The eligible Bachelor

Jeremy Brett som Holmes i denna inspelning från 1997.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.