Fredag 10 juni

[SCROLL]

Fredag 10 juni

Ett axplock av fredagens tv-tablå:

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1987 baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sig i Oxford, England. Säsong 1 del 4.

Kanal 1  21.30 Förhandlaren

Am. thriller från 1997 med Kevin Spacey och Samuel L. Jackson. En av polisens förhandlare sätts dit för mord. För att få polisen att inse att han är oskyldig tar han en egen gisslan och börjar förhandla..

TV4  21.30  Wallander: Mörkret

Svensk kriminalfilm från 2005 baserad på Henning Mankells kriminalromaner. Med Christer Henriksson som Wallander.

TV4+  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie från 90-talet (Säsong 4 del 3)

Kanal 5  22.00 Jackie Brown

Am. kultfilm från slutet av 90-talet gjort av Quentin Tarantion. En flygvärdinna som har sett sina bästa dar extraknäcker som knarkkurir när hon en dag blir påkommen…

TV4+  00.10  Taggart

Brittisk kriminalserie (Säsong 24 del 16)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.