Fletch

Efter att ha spenderat tre kvällar i rad med den vansinnigt ruggiga Red Riding trilogin blev jag sugen på något mer lättsmält. Valet föll på Fletch från 1985 med Chevy Chase i huvudrollen. 

Handlingen

En reporter (Chase) som jobbar undercover som ”driftare” blir en dag kontaktad av en rik herre som erbjuder honom en stor summa pengar om han är villig att ta på sig ett ovanligt uppdrag. Det visar sig att herren har cancer och att han vill att Chase ska mörda honom… men är allt som det verkar?

Underhållande

Jag måste erkänna att jag genuint gillar den här filmen. Den är underhållande och dessutom ”uppiggande” på något underligt vis 🙂

Chevy Chase är som han är mest, smårolig och charmig, och handlingen är anpassad för att ge honom så mycket spelrum som det bara är möjligt. 

En film för att lysa upp höstmörkret!  

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.