Felkod 404 av Erik Midander – Recension

Felkod 404 är en thriller för ungdomar som inte skäms för det faktum att den är en ungdomsbok. Här gäller det att fånga intresset redan från början och sedan se till så att det bibehålls rakt igenom. 

Boken innehåller en hel del ”klyschor”, men för många i dess tänkta målgrupp kommer det vara första gången de stöter på dem så det är helt okej.

För att få ut det mesta av boken krävs det dock ett visst teknikintresse samt åtminstone grundläggande kunskaper om datorer/programmering.

 

Handlingen

Linns pappa försvinner. Linn tar upp jakten genom att hacka hans dator och via denna får hon kontakt med en mystisk ung kvinna som ganska snart inte alls visar sig vara en kvinna utan en artificiell intelligens…

 

Summering

Har du en 10-11 åring i släkten som gillar teknik och datorer men som hatar att läsa? Då är Felkod 404 en perfekt present!

 

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.