Får det lov att vara en trerätters och en mordgåta?

Varför inte en trerätters middag och en mordgåta?

Var? Ja, det handlar inte om Stockholm den här gången heller, faktiskt! Nej, vi pratar om Västra Götaland och Skåne!

 

Onda makter år 1820

Nolhaga slott, Alingsås

Ett mord. Åtta misstänkta. Kan du lösa mordgåtan?

Välj valfri karaktär och följ efter i slottets vindlande vrår

Jubileumsmordgåtan. Nummer 10 i ordningen.

Spelas okt tom feb.

 

Dolkar & diamanter

Gärsnäs slott, Skåne

Ett mord. Åtta misstänkta. Kan du lösa mordgåtan.

Välj valfri karaktär och följ efter i slottets vindlande vrår.

Spelas okt/nov.

 

Absolut mord

Aspenäs herrgård Lerum/Spinnaren Rydal

Mordgåta de lux.

Arthur Seaton har bjudit in på stort höstkalas. Var med under 1899 års stora middag, som avbryts av att ett ruskigt mord sker. Föreställningen sker under middagen.

Spelas endast 29 okt, 5 nov & 19 nov.

På plats 

Ska Deckarhuset vara där? Jajamensan! Gärsnäs Slott lär få besök av undertecknad!

Rapport kommer givetvis senare under hösten !

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , , , , av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.