Det är knappt jag vågar tro att det är sant!!! Månguden kommer på DVD!!!

Månguden DVDSom jag har längtat… Svårt att beskriva det här ögonblicket i ord… Bäst att ta det hela från början.

När jag var typ 9,5 (halva år är viktigt i den åldern *ler*) Hittade jag ett videoband som mina föräldrar hade glömt kvar i videon. Jag var ensam hemma och självklart tryckte jag på play…

Filmen i videon visade sig vara Månguden, en svensk film om jakten på en seriemördare som högg ihjäl folk som sov i tält med en enorm kniv. Självklart bar denne mördare även en mask (som jag minns som den otäckaste möjliga).

Det finns ingen film varken innan eller efter Månguden som påverkat mig lika som denna rulle (finns iofs en film som nästan kommer upp i samma klass, men bara nästan)… Jag hade mardrömmar i ÅR efter att jag hade sett den 🙂 *mysryser*

Jag har enda sedan jag för första gången fick tillgång till internet sökt efter information om den här filmen. Allt jag hittade var dock andra i samma båt som jag, de hade sett filmen när de var alldeles för unga och nu ville de försöka hitta den igen. Många hade hört av sig till SVT men bara fått till svar att de inte kunna lämna ut någon kopia.

För ett par år sedan startades det även en lång rad namnlistor där hundratals (mig själv inkluderat) skrev på för att SVT skulle visa filmen igen eller släppa den på DVD… men inget hände…

Men det finns mirakel! Filmen kommer att släppas på DVD den 24 mars!!!! Jag fullkomligt skakar av glädje! Det är ju helt otroligt 🙂

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.