Det är dags att värma upp

För nästa helg är det premiär för den nya Tintin filmen!

Tintin har på smugit sig in i min vardag på flera olika sätt, genom de gamla hederliga ljudböckerna, filmerna och seriealbumen, men nu förgyller de min vardag på flera andra sätt, t.ex. genom tavlor, nyckelringar och prydnadsfigurer. På min senaste födelsedag fick jag en uppsättning figurer från en av mina gamla favoritberättelser, Koks i lasten. Det börjar klia i den gamla samlargenen och jag anar att det bara är en tidsfråga innan samlingen svällt till löjliga proportioner.

För en tid sedan införskaffade jag en DVD-box med samtliga tecknade Tintinfilmer och kastade mig in i nostalgin. Jag mindes filmerna som riktigt långa, men det visade sig att det var den 10 åriga Ericas tidsuppfattning som var skev för berättelserna är riktigt korta.

Även om det var roligt att se filmerna igen tycker jag ändå bäst om ljudböckerna som var min första kontakt med Hergés värld. Berättelserna är intelligenta och trollbinder alla åldrar – jag är lika förtjust idag som jag var för 20 år sedan.

Berättande eller specialeffekter?

Nästa helg kan vi se den problemlösande journalisten och hans entourage på vita duken. Med framlidne Hergés välsignelse har en 3D-animerad extravaganza konstruerats utifrån albumtrilogin Krabban med guldklorna, Enhörningens hemlighet och Rackham den rödes skatt. Med Peter Jackson och Steven Spielberg som producenter tycks det laddat för en spektakulär produktion med bl.a. Daniel Craig i en av rollerna (även om sambon är mest förväntansfull över Nick Frost och Simon Pegg i rollerna som Dupond och Dupont). Samma teknik som skapade Gollum i Sagan om ringen ska nu gjuta liv i Tintin med vänner. Kommer den lågmälda journalisten från serierutorna överleva transformationen till 3D? Se trailern och döm själva…

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare

4 svar på ”Det är dags att värma upp

  1. Jag var på bio förra helgen, filmen jag såg då var väl ok. Men kvällens stora höjdpunkt var att de visade trailern till Tintin 🙂
    Nu är det inte många dagar kvar!

  2. Jag ser också fram emot Tintinfilmen! 🙂 Men jag försöker att inte ha för höga förväntningar, för då brukar man alltid bli besviken. 😉

Kommentarer är stängda.