Deckarmat: Chocolate chip crunch cookies

För drygt ett år sedan läste jag Chocolate Chip Cookie Murder av Joanne Fluke. Boken var ingen större hit men recepten lockade. Det tog mig dock ett bra tag innan jag provade ett av dem.

Chocolate Chip Crunch Cookies

Boken innehåller flera recept men jag bestämde mig för att prova kakorna som gett namn till boken – chocolate chip cookies. Chocolate chip cookies är en amerikansk klassiker. Receptet i boken har lite extra ”crunch” tack vare tillägget av corn flakes.

Receptet

225 gram smör eller margarin

2,5 dl socker

2,5 dl farinsocker

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

2 st ägg, lätt vispade (går snabbt med en gaffel)

6 dl vetemjöl

5 dl krossade corn flakes (går lätt att göra med händerna)

4 dl chokladchips (eller blockchoklad skuren i små bitar)

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret och rör ner socker och farinsocker. Rör sedan ner bakpulver, salt, vaniljsocker och ägg så det blir en slät smet. Rör ner mjöl. Rör ner corn flakes och chokladchips. Gör bollar (samma storlek som en valnöt ungefär) och placera dem på en bakplåt. Baka kakorna i 8-10 minuter. Låt dem svalna.

Betyg

Jag tycker det är godast att äta kakorna medan de fortfarande är varma och dricka ett glas mjölk till. Följer man receptet är kakorna fortfarande lite degiga (åtminstone i min ugn) när de är klara, vilket jag tycker är godast! Däremot tycker jag nog att ”vanliga” kakor utan corn flakes är snäppet bättre.