Deckarlexikon!

Jag har en skrämmande förmåga av att alltid fynda en massa så snart jag ser en REA-skylt i fönstret på någon bokhandel. Häromdagen drev jag runt i Stockholm i väntan på tåget till Gävle. Jag hittade 4st böcker – helt oplanerat och helt onödigt. En av böckerna var dock denna: ”The Rough Guide to Crime Fiction” av Barry Forshaw.

Här kan man läsa om deckarens utveckling, hur den försöker ta sig ur sin skamvrå där den fått stämpeln som litteraturens svarta får, vilka som är de mest kända deckarna, de största karaktärerna och dess författare. Ett förträffligt litet deckarlexikon att läsa under en trist tågresa!

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare