Deckarhusets Julkalender 2012 – Ett fall för herr Falk

 

Instruktion

Läs själva mordgåtan här nedan. Sedan klickar du dig vidare till de nästkommande sidorna för att se totalt 24 bilder med 21 ledtrådar och 3 villospår. När du tittat på alla bilderna har du allt som behövs för att lösa mordgåtan ( Efter bilderna hittar du facit) 

 

 

Mordgåtan – Ett fall för herr Falk

Den 1 december klockan 23:04 hittade Joanna Svensson sin man, Walter Svensson, skjuten i deras bostad på Kolumbiagatan 10.

Joanna hade tidigare under kvällen varit på en konsert, det var meningen att även Walter skulle ha gått, men efter middagen hade han plötsligt blivit dålig.

 

– Han måste åkt på vinterkräksjukan eller något för han började kräkas väldigt kraftigt, berättade Joanna. Walter hade köpt konsertbiljetterna i sista minuten för att överraska mig, han var alltid gullig på det viset. Därför insisterade han på att jag skulle gå med någon annan nu när han inte kunde. Så jag tog med mig min kollega Karin.

 

Konserten började klockan 20:00 och slutade klockan 22:30. Joanna och hennes kollega Karin, som bor i huset bredvid, tog där efter en taxi hem, vilket tog ungefär en halvtimme.

 

– Jag såg att något var fel redan när jag klev innanför dörren. Sedan hittade jag honom liggandes där. Jag ringde genast polisen och jag har inte rört något. Men Walter måste ha kommit på en inbrottstjuv, fönstret är sönderslaget och det ser ju ut som om någon har börjat härja här inne. Varför skulle Walter alltid vara så modig!

 

 

Herr Falk tittade ner på sina anteckningar:

 

Fakta

 

Polisen var på platsen 23:19.

 

Walter Svensson blev enligt rättsläkaren skjuten någon gång emellan 20:30 och 21:30.

 

Det finns spår som tyder på ett inbrott.

 

Mordvapnet lämnades kvar på platsen.

 

 

Funderingar:

 

Joanna Svensson har ett vattentätt alibi för tiden för mordet… ändå är jag övertygad om att hon är skyldig…

 

 

Ledtrådar

På de följande sidorna kommer du finna totalt 24 bilder. 21 av dessa innehåller ledtrådar medan 3 är rena villospår. För att lösa mordgåtan ska du med hjälp av ledtrådarna lista ut hur mordet gick till, hitta ett tänkbart motiv och vill du riktigt glänsa kan du även försöka identifiera de tre villospåren!

 

Lämna ett svar