Deckarhuset får proffshjälp!

Goda nyheter till alla oss som anmält oss till NaNoWriMo och tänker skriva en egen deckare under november månad!!! Vi kommer nämligen få hjälp av ett riktigt proffs!!!! Deckarhuset har tagit hjälp av en flerfaldigt publicerad deckarförfattare som kommer att svara på våra frågor.

Om du vill skriva en egen deckare men ännu inte har anmält dig så gör det nu! 🙂 för mer info gå till vår NaNoWriMo-blogg

Har du en fråga till vår expert? Mejla oss den på direkten 🙂

5 svar på ”Deckarhuset får proffshjälp!

  1. Vad kul!!! Jag håller som bäst på att snickra samman min egna lilla Poirot-liknade historia för just nanowrimo och jag kör som vanligt fast vid alla stickspår. Så jag undrar om det finns några knep för hur man ska gå till väga med just stickspåren. De måste ju verka övertygande, men samtidigt kan man väl inte göra dom för bra det blir ju inte realistiskt?

  2. JAg undrar hur man får reda på vem det är som utreder vad inom polisen. Eller kanske snarare hur man gör research för en deckare överhuvudtaget. Allt jag ”vet” om dektektivarbete (både i sverige och usa) har jag lärt mig via böcker,tv och film är det så på riktigt eller är det vanligt att det fejkas. Är tex Camilla Läckbergs böcker nära verkligheten. Läger deckarförfattare generellt sett ned mycket arbete på att få det ”äkta” eller blir det bara tråkigt då?

  3. Jag måste erkänna att jag inte känner till det där nanorima och det är nog inget för mig heller, men jag har alltid velat skriva en riktig ”hård” deckare men aldrig lyckats mer än ett par kapitel. Jag tycker att jag har en bra story och att det jag skriver har varit ganska ok, men någon gånger efter ca 50 sidor tar det bara stopp. Jag tror att det jag brister i är allt runt omkring. Jag fokuserar bara på storyn och inte på karaktärernas övriga liv. Så jag undrar hur man lyckas få till en karaktär på ett sådant sätt att den känns verklig och att man börja känna så pass mycket för dem att man inte kan sluta mitt i en historia.

  4. Jag har precis skrivit klart min allra första deckare!!! (applåder tack) Nu ska jag ge mig i kast med redigeringen och undrar generellt vad en förstagångs-författare generellt gör för fel.

  5. ”Måste” man alltid veta vem mördaren är när man börjar skriva… eller kan man överraska sig själv för att göra skrivandet mer spännande?

Kommentarer är stängda.