De samvetslösa av C.J Box

I en sömnig liten stad i norra USA verkar allting lugnt och fridfullt. Staden är gammal och har rötterna kvar i svunna tider men på sistone har förändringens vind börjat blåsa, till ortsbefolkningens förtret. De senaste åren har det skett en massinvandring av pensionerade Los Angeles poliser, och staden kallas nu mera ”Blue Heaven”.

Idyllen spricker en vacker dag då två barn från trakten inte kommer hem efter skolan. Staden lamslås och alla vill vara med och leta efter barnen. I täten för spaningarna går fyra pensionerade LAPD:s som får hjältestatus för sina insatser. Poliserna är dock inte de goda medborgare de utger sig för att vara. Anledningen till att barnen inte kom hem efter skolan var att de, på väg till en fisketur, bevittnade ett mord. Mördarna var de fyra poliserna som nu leder sökandet, i hopp om att vara de första som finner barnen vid liv…

Det här är en klassisk ”good vs. evil” historia som känns som om den är skriven för att för eller senare hamna på vita duken (och bli en sämre filmversion av boken). Spänningen håller en jämn nivå och allt annat än sträckläsning är omöjligt.

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare

6 svar på ”De samvetslösa av C.J Box

 1. Det tycker jag!
  Den känns typiskt amerikansk, vilket för mig var en ovanlig upplevelse.
  Om du läser den – berätta gärna vad du tyckte 🙂

 2. Av en tillfällighet fick jag en av hans andra böcker i min hand ”Blue Heaven” och han skriver mycket bra. Rekommenderas!
  ”De samvetslösa” återstår att utforska.

 3. Jag har en känsla av att ”Blue Heaven” är den engelska originaltiteln, men CJ Box har skrivit fler böcker som kan utforskas 🙂

 4. Det stämmer Erika. Har du läst ytterligare någon bok av Box som du kan rekommendera eller en författare som har ett liknande upplägg? Jag har läst ett par av John Hart som jag tycker skriver bra. Men jag är alltid på jakt efter nya författarskap.

 5. Nej, jag har faktiskt inte läst någon tidigare bok av honom. Det här är inte den genre som jag normalt dras till så jag har dålig koll, tyvärr… Du kan ju alltid söka på CJ Box hos någon av alla bokförsäljare – de brukar ha en tjänst som berättar vad andra som köpt böcker av den aktuelle författaren också har köpt. Det kan vara ett bra sätt att stifta nya bekantskaper.

Kommentarer är stängda.