Brown är verkligen kungen av Page Turners!

Har avverkat 1/3 av Dan Browns ”The Lost Symbol”. Hade det inte varit för det faktum att jag denna vecka har varit tvungen att begrava mig i litteratur kring fastighetsrätt och dessutom skriva ett PM om hyra av lokal, så hade jag redan varit klar med TLS! Brown har verkligen lyckats hitta formeln för hur man skriver en riktig page turner!

…dessvärre har han även till viss del blivit lite väl glad i att använda just formler… i alla fall känns det så för mig på vissa ställen. Uppbyggnaden liknar hans tidigare böcker lite väl mycket:

Hjälten slängs in i en spännande situation. I varje grupp av människor som vi får följa finns det alltid någon som inte vet så mycket om religion/symboler/teknik eller vad boken nu handlar om, på så viss ”berättas” allt för denna person och du som läsare får känna att du lär dig en massa spännande fakta. Det är hela tiden gasen i botten och det börjar bli lite tråkigt att vi aldrig riktigt får lära känna några karaktärer i Robert Langdon böckerna på djupet…

Trots allt detta är Dan Brown dock helt klart i en klass för sig! Återkommer när jag är färdig med ett fullständigt omdöme.

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.