Bokhyllornas tid

När vi köpte ny lägenhet för ett år sedan var det den platsbyggda bokhyllan som fällde avgörandet. Då vi sålde vår tidigare lya hade vi inför homestylingen färgsorterat bokhyllan. Detta ledde till att vänner och bekanta delade med sig av en hel del synpunkter kring hur en bokhylla bör sorteras. Och varför inte? Sortering är en sak man inte ska ta för lätt på, och därför ställde vi oss en del inledande frågor:

Ska pocket stå för sig? Ja!

Ska vi separera skönlitteratur från facklitteratur? Absolut!

Hur ska facklitteraturhyllan sorteras? Vi valde några kategorier: Filosofi och idéhistoria, biografier, geografi, religion, data, juridik.

Ska olika skönlitterära genrer stå för sig? Nej, det blir för svårt att avgöra vilken genre ett verk tillhör, plus att vissa genrer skulle bli riktigt magra.

Är det ok att mina Agatha Christiesamling står sammanhållen – med pocket och inbundet blandat? Ja! (våga bara säga nej).

Här är resultatet. Efter bara ett år har vi börjat växa ut ur bokhyllan och har fått börjat stapla böckerna bakom varandra.

 

Vi är tydligen inte ensamma om att ha en passion för våra böcker och bokförvaring. Bara den senaste veckan har jag råkat på fler inspirerande bokhyllor. Först visade Sara mig den här länken med otroligt vackra bokhyllor, sedan delade Mattias från Piratförlaget med sig av den här länken med minst sagt levande bokhyllor.

Det är bara att konstatera, bokhyllornas tid är nu!

 

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare