Bländverk av Thomas Erikson

Ännu en lovande svensk deckardebutant. Boken om beteendevetaren Alex King är Thomas Eriksons första, och i en intervju med Deckarhuset i december förra året avslöjade han att uppföljaren är nästan klar. Bra, för jag vill gärna lära känna karaktärerna i Bländverk lite bättre.

Handling

Extremt rika affärsmän och kvinnor utpressas på mångmiljon belopp och de som inte betalar mördas. Beteendevetaren Alex King blir i bokens inledning vittne till ett mord och blir snabbt en viktig del av utredningen. Han arbetar med inspektör Nina Mander under kriminalkommissarie Gabriel Hellmarks vakande ögon. Parallellt får vi lära känna Hellmarks bror, frilansjournalisten Fredric. Han har fått i uppdrag att skriva en biografi, men det dröjer inte länge förrän Fredric och hans familj är spårlöst försvunna. Har historierna har ett samband?

Vilken färg är du?

Författaren är liksom huvudpersonen Alex King beteendevetare. I boken använder sig Alex King av en teori som delar in människor i fyra olika färger (gul, blå, grön och röd) baserat på deras beteende. Och jag tror inte att jag är ensam om att försöka lista ut vilken grupp jag tillhör.

Tidigare på Deckarhuset

Mis recension av Bländverk…

Intervju med Thomas Erikson…