Bittrare än döden – ännu en fullträff för Grebe/Träff

Jag läste Grebe/Träffs andra kriminalroman innan jul och insåg idag att jag inte har recenserat den än!

Systrarna

Grebe/Träff är två systrar som tillsammans har skrivit två böcker om psykologen Siri. Camilla är i grunden civilekonom och var med och startade Storytel som är ett ljudboksföretag. Åsa är precis som huvudkaraktären psykolog och har en praktik i Stockholm.

Handling

Det här är som sagt systrarnas andra bok. Linda har recenserat den första boken Någon sorts frid. Boken börjar med att en liten flicka sitter under ett bord när någon knackar på dörren. Mamman öppnar dörren och sen får flickan bevittna något hon inte borde ha sett….

Siri och hennes kompanjon/bästis startar en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer som är en del av deras vän Vijays forskning. Såklart går något väldigt snett i gruppen. På det personliga planet så har Siri en pojkvän men frågan är om hon kan släppa minnet av sin döde man….

Stämning

Jag skulle säga att det som gör böckerna så bra är kombinationen av en molande spänning tillsammans med en bra känsla för hur livet för en ung kvinna med mycket sorg och smärta i det förflutna kan te sig. Ibland vill man skaka om Siri och tala om för henne att skärpa sig, andra stunder vill man bara krama henne. Så som det kan vara i riktiga livet ibland. Hon är inte galen hon är bara bränd och lite skadad… Samtalen Siri har med sina patienter gör mycket för stämningen liksom den ensligt belägna stugan vid havet som Siri bor i.

Slutresultat

Det här är ingen detektivhistoria utan en psykologisk thriller. Båda tummarna upp för Grebe/Träff som har gjort det igen!

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.