Bilar 2 – Pixar goes Bond?

Jag är ett stort fan av Pixars filmer. De är duktiga på att berätta en historia, samtidigt som de är fantastiska på att skapa otroligt vackra animationer. Med andra ord är det väl svårt att inte gilla dem?

Till uppföljaren av Bilar, Bilar 2, har Pixar valt att skapa en barnversion av James Bond… nja kanske inte riktigt, ett brittiskt agentdrama är kanske en bättre beskrivning. Den här gången lyckas de dock inte lika bra som de brukar med själva historien. Handlingen blir helt enkelt för töntig. Den kan väl tänkas vara underhållande för riktigt små barn, men redan 11-12 åringar kan nog tycka att den är lite för barnslig. För oss väldigt stora barn 😉 finns det ovanligt lite att hämta. Synd. 

Animationen är dock OTROLIGT vacker, men det räcker inte för att rädda filmen.

Sevärd för den unga publiken som gillar första Bilar-filmen, men ingen höjdare som filmval för hela familjen. 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.