Besök i Cabot Cove, Maine…

… Ja eller snarare Mendocino, Kalifornien, för det var i denna kustby som delar av Mord och inga visor spelades in.

Enligt obekräftade uppgifter spelades 9 avsnitt av serien in i Mendocino, men i betydligt fler användes bilder från staden. Mendocino användes dock inte för alla bilder av Cabot cove, de flesta utomhusscener tar plats nere vid vattnet och dessa spelades in på Universials backlot nere i södra Kalifornien.

Jessica Fletchers hus ligger dock i Mendocino och om du vill kan du spendera en natt i denna byggnad, då den sedan länge är en bed and breakfast.

Själv fick jag nöja mig med en snabb lunch och lite shopping i byn, då en dagsutflykt var allt vi hade tid med.

Att tänka på om du vill besöka staden

Om du kör bil hit så var beredd på många väldigt slingriga vägar. Vi hade hyrt en Prius och det var verkligen ingen trevlig bil att köra upp till Mendocino i. Det kryllar av hotell och B&Bs, vill du bo i Jessica Fletchers hus så kan du boka det här, det verkar dock tillhöra det lite mer dyra alternativen.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.