Benjamin Franklin and a Case of Christmas Murder

Benjamin Franklin and a Case of Christmas Murder
(ingår i The Benjamin Franklin Mysteries)
av Robert Lee Hall (1990)

Benjamin Franklin andra fall. Det blir en chockartad upplevelse när han under en maskerad hos den populäre handlaren Roddy Fairbrass på julafton år 1757. Deras värd faller utan förvarning ihop och dör mitt i festen. Även om Roddys familj ivrigt förnekar det, är Franklin övertygad om att han bevittnat ett mord. Franklin har varit hemma hos Fairbrass en gång tidigare, då för att undersöka ett rapporterat fall av onda spöken. Han anar att det  finns ett otäckt samband mellan de här två händelserna. Fast besluten att lösa fallet kallar han på sin assistent, Nick, och tillsammans reder de ut intriger och skandaler. Författaren driver hejdlöst med dåtidens största kriminella hjärnor, och kommer undan med det.

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.