Är Holmes på väg att bli en hel serie filmer?

Ja vem vet? Det lutar iaf starkt åt att det blir en uppföljare. Konstigt vore det väl annars, när filmen än så länge dragit in lite drygt 165 miljoner dollar bara i nordamerika.

Enligt EW.com har filmbolaget ännu inte gett uppföljaren grönt ljus, men tydligen ska Robert Downey Jr. redan ha börjat anpassa sitt schema för att göra plats för ytterligare en Holmes film (min gissning är dock att det blir ännu fler).

En kul liten grej med Holmes-filmen är förresten att den i helgen gick upp på 10 i topp listan över filmer som dragit in mest pengar utan att ha legat 1:a på den amerikanska (helg)biotoppen (Smurfarna på steroider har ju lagt beslag på den placeringen den senaste månaden).

Sherlockholmes.se har förresten ett väldigt intressant inlägg om filmen (Läs det här…)

.

Tidigare om Sherlock Holmes filmen på Deckarhuset:

Recension av Linda…

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.