Vilket fynd!

Efter vår lilla diskussion tidigare under veckan angående vilket språk som föredras har jag nu laddat ned en ljudbok på engelska. Det blev ”The Sherlock Holmes Collection” en samling av 9 små Holmes historier på sammanlagt 5 timmar och 24 minuter. Denna lilla bok kostade 55:- på en väldigt stor elektronisk butik som börjar med i och slutar på Tunes… vilket fynd!!! 

Då jag för tillfället även läser Liza Marklunds ”En plats i solen” och dessutom försöker plöja mig igenom International Law av Antonio Cassese så har jag bara hunnit lyssna mig igenom de fyra första historierna. Dessa har dock alla varit helt förträffliga! Då varje historia är under en timme lång är de väldigt koncentrerade, men detta funkar ovanligt bra för tex promenader till och från jobbet/skolan, det blir ungefär en historia i vardera färdriktning.

Kan dock knappt vänta med att bli klar med denna lilla ljudbok, för så fort jag är färdig ska jag bege mig till Sherlock Holmes sällskapets The Baskerville Hall Club’s sajt och pröva mina nya kunskaper på deras ”intagningsprov” igen 🙂

(Är det förresten bara jag som tycker att det står Sherlock Homes istället för Holmes på omslaget? Är det jag som ser fel, eller syftar de på något som jag inte känner till… eller kan det vara ett typo!?)

Uppdatering: Jag höll på att glömma det roligaste med just den här lilla ljudboken och det är uppläsaren David Ian Davies. Man skulle väl kunna säga att han verkligen lever sig in i det olika karaktärerna han gestaltar… Föreställ er en gammal farbror med väldigt mörk röst som tex verkligen försöker låta som en liten flicka när det är en tjej som säger något i handlingen. Blir minst sagt lite lustigt på sina håll 🙂

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.