Ut kom vargarna – Jesper Ersgård

”Ut kom vargarna” är bland det råaste jag läst av en svensk författare. Gillar man inte blodiga historier ska man definitivt inte läsa denna bok!

Storyn är okej. Inte bland de bästa, men långt ifrån de sämsta. Författarens sätt att berätta storyn på är dock av väldigt högklass, historien blir faktiskt mycket mer spännande än den borde bli tack vare sin slipade och snygga presentation (!)

 

Handlingen

Polismannen William har gjort det förbjudna och tjallat på en kollega. Något som nästan kostar honom livet. En högt uppsatt chef inom Rikskriminalpolisen erbjuder dock William en chans till ett nytt liv. Allt han behöver göra är att tillsammans med ytterligare en före detta polis åka ned till Ryssland och lokalisera och hämta hem en svensk bankrånare som gömmer sig där nere, så att denne kan gripas på svensk mark. Allt detta måste självklart ske helt ”off the record” då svensk polis inte har några befogenheter i Ryssland. Men uppdraget visar sig vara mycket mer komplicerat (och farligare) än det först verkat…

 

Mycket blod och många tvister

Ut kom vargarna bjuder på lite för mycket blod för min smak. Jag gillade dock den mycket originella huvudkaraktären William och storyns alla tvister.

Detta är ingen bok du ligger och mysläser, men om du gillar råa historier så kan denna bok definitivt liva upp en lat sommardag!

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.