Unknown

Handlingen

Dr. Martin Harris (spelad av Liam Neeson) och hans fru reser till Berlin för att hålla ett föredrag på en stor konferens. Medan frun checkar in på hotellet upptäcker Martin att de glömt en av sina väskor på flygplatsen. Han hoppar därför in i närmaste taxi för att bege sig dit för att leta efter den. På vägen till flygplatsen sker en olycka. Martin hamnar i koma och vaknar upp först fyra dagar senare. Han upptäcker då att en annan man tagit hans plats och hävdar att han är Dr. Martin Harris. När ”vår” Martin dessutom träffar på sin fru och även hon hävdar att den ”nya” Dr. Martin Harris är hennes man och att hon aldrig träffat ”vår” Martin tidigare blir det upptakten på en underhållande och fartfylld historia.

Helt okej

Filmen är underhållande även om historien kanske är i tunnaste laget. Hela handlingen är i stort sätt uppbyggd runt en ”chockerande” tvist. Är man endast ute efter nervkittlande spänning är detta dock ett mycket bra val!

Filmen innehåller dessutom den mest koreograferade biljaktsscen jag någonsin sett, overklig men vacker!

Klart sevärd och man gillar thrillers!

Ps. Unknown är KLART bättre än Neeson thriller från 2009, Taken, som du kan läsa om här…

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.