Tyska Top-Tio

När man kikar in i de Tyska bokhandlarna hänger förstås samma slags skyltar där som här hemma. En lista över Top Tio bästsäljarna.  Man känner sig nästan hemma!

1: Splitter: Psychothriller von Sebastian Fitzek

2: Vergiss Paris von Sabine Alt

3.  Vergebung (3): Roman: Millennium Trilogie 3 von Stieg Larsson

4.  Die Katze: Roman von Joy Fielding

5. Bis zum bitteren Ende: Thriller von Nicci French

6.  Das Echo der Schuld von Charlotte Link

7.  Ritualmord: Thriller von Mo Hayder

8.  Ungeschoren: Kriminalroman von Arne Dahl

9.  Warte, bis du schläfst: Thriller von Mary Higgins Clark

10.  Obsession von Simon Beckett

 

Jag har läst 1,3,4 7,8 och 10.  Vilka har du läst?

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.