Tv-tips i vintermörkret

Finns det tre månader tråkigare än januari, februari och mars? För att lysa upp vintermörkret något tänkte jag därför tipsa om ett par utmärka tv-serier!

 

 

1) Tredje säsongen av BBC:s Sherlock

Tre nya avsnitt även denna säsong. Dessutom har skaparna till serien redan hintat om att det blir en säsong 4 och 5!

Avsnitten har redan visats i Storbritannien, men vi i Sverige får vänta ett par veckor till, skandal! Ja, om man inte råkar sitta på en ip-adress från Storbritannien förstås, då går de nämligen att streama serien från nätet.

 

2) Britterna är verkligen bäst när det kommer till deckarserier! Nu i början av januari släpptes 6:e säsongen av Marple på DVD. Tre mycket bra avsnitt Caribbean Mystery, Greenshaws Folly och Endless Night.

 

3) Mer brittiskt! Denna gång i form av The Bletchley Circle. Denna series första säsong (bestående av tre avsnitt) från 2012 har tydligen gått på SVT i början av 2013. Vilket jag helt missade.

I Storbritannien har säsong två precis startat, om och i så fall när den visas i Sverige vet jag inte.

Handlingen: Fyra kvinnor som under kriget varit betydelsefulla analytiker har svårt att anpassa sig till vardagslivet i 50-talets England. I smyg börjar de därför använda sina skarpa sinnen för få fast en seriemördare som polisen inte lyckats gripa.

 

4) True Detective

Ny HBO serie som tydligen ska vara något utöver det vanliga. När detta publiceras har seriens första avsnitt visats men jag har själv endast sett ett 15 minuter långt klipp och kan därför inte avgöra om allt förhandsprat endast är hajp. Men jag håller tummarna att den kommer leva upp till de nu högt ställda förväntningarna.

 

 

2 Kommentarer

  1. Härligt. Jag kände att jag behövde någon ny serie att se fram emot. Ska absolut kolla upp dessa! =) Tack för tipsen.

    Anmäl!

    13 januari 2014 20:22

  2. Hoppas du hittar något du gillar! 🙂

    Anmäl!

    13 januari 2014 21:52