Tre deckare – Under ytan

Noveller är så underskattade! Denna ljudbok är bara dryga timmen lång men är ändå naggande god! Det är Läckberg, Kallentoft och Rosman som står för de tre berättelserna.

 

Camilla Läckberg

Läckberg är först ut med Änkornas Café och hon får in en riktigt fullträff! Hon behärskar formatet perfekt och serverar en ”mysig” historia om kvinnomisshandel(?!) Ja, det låter absurt men hon lyckas faktiskt med detta. Högsta betyg!

 

Mons Kallentoft

Sedan kommer Bortom paradiset av Mons Kallentoft, en novell som tyvärr helt missar målet, i alla fall för mig. Jag var tvungen att lyssna på den två gånger för att överhuvudtaget förstå vad den ville säga. Att den dessutom ligger inklämd emellan två mindre mästerverk gör den knappast bättre. 

 

Ann Rosman

Ann Rosman får avsluta med Gasten på Vannholmarna, en minithriller/spökhistoria som lyckas med konststycket att kännas ”större” än vad det lilla novellformatet borde tillåta. Fullträff här också!

 

Hitta boken:

Boken på Storytel…

Boken som nedladdningsbar mp3 på Adlibris…

Boken på CD på Adlibris…

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.