Tre deckare – Under ytan

Noveller är så underskattade! Denna ljudbok är bara dryga timmen lång men är ändå naggande god! Det är Läckberg, Kallentoft och Rosman som står för de tre berättelserna.

 

Camilla Läckberg

Läckberg är först ut med Änkornas Café och hon får in en riktigt fullträff! Hon behärskar formatet perfekt och serverar en ”mysig” historia om kvinnomisshandel(?!) Ja, det låter absurt men hon lyckas faktiskt med detta. Högsta betyg!

 

Mons Kallentoft

Sedan kommer Bortom paradiset av Mons Kallentoft, en novell som tyvärr helt missar målet, i alla fall för mig. Jag var tvungen att lyssna på den två gånger för att överhuvudtaget förstå vad den ville säga. Att den dessutom ligger inklämd emellan två mindre mästerverk gör den knappast bättre. 

 

Ann Rosman

Ann Rosman får avsluta med Gasten på Vannholmarna, en minithriller/spökhistoria som lyckas med konststycket att kännas ”större” än vad det lilla novellformatet borde tillåta. Fullträff här också!

 

Hitta boken:

Boken på Storytel…

Boken som nedladdningsbar mp3 på Adlibris…

Boken på CD på Adlibris…

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

2 svar på ”Tre deckare – Under ytan

  1. upptäckte för ett tag sen att hans koppel (pseudonym för petter lidbäck) kommit med en andra thriller (i en tydligen planerad trilogi) efter kommer aldrig mer igen som jag läste för nästan två är sen. denna heter kom ska vi tycka om varandra och den lyssnar jag nu på. påminner om förra boken med samma miljöer (helsingborgtrakter) och huvudkaraktärer (mamma, pappa, barn) men inte så att det stör, denna är lika bra. och läskig, lite sådär att det smyger sig på. mamman i familjen är otrogen med en man på en konferens och han släpper sen inte taget om henne fast hon vill. och jag gillar angela kovacs som uppläsare. samtidigt läser jag sofi fahrmanns bok nr två om modebloggaren elsa, och jag gillar den, mer än jag minns att jag gillade ettan. det finns en sån fart i den, och jag gillar att vara med i hennes värld, som är så annorlunda mot min. har börjat följa hennes blogg också, nu när hon är gravid (nåt visst med att följa just sånt), och lyssnat på hennes vinterprat (som sommarprat på sr) som ägde rum för tre år sen.

Kommentarer är stängda.