The Raven

Handlingen

Filmen utspelar sig i 1800-talets Maryland. En seriemördare är lös i staden. Alla morden har det gemensamt att de är baserade på verk av Edgar Allan Poe. Den kände författaren (spelad av John Cusack) har vid denna tidpunkt blivit en fattig söndersupen själ, men han försöker ändå göra sitt bästa för att bistå polisen i deras utredning. När mördaren sedan rövar bort kvinnan Poe älskar blir utredningen en kamp mot klockan…

 

Sammanfattning

Bra skådisar, snyggt filmat och rullen är dessutom hyggligt spännande. Det går dock inte att komma bort från känslan att historien är aning konstruerad. Det ena spektakulära mordet efter det andra… och så en seriemördare som inte kan låta bli att lämna ledtrådar… men, men filmen är ändå underhållande.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.